top of page
  • Skribentens bildMichael Söderman

Kattalo lanserar engelska - nu kan eleverna utveckla två språk parallellt!

Vi på Kattalo är stolta över att presentera vår senaste produktnyhet - engelska som ett fullt integrerat språk i vår populära app för läs- och skrivutveckling!


Med denna spännande uppdatering kan elever nu utveckla sina färdigheter i både svenska och engelska samtidigt, helt i sin egen takt. Låt oss dyka in i detaljerna och se hur detta kan revolutionera språkundervisningen i ditt klassrum!


Två språk, en app - oändliga möjligheter

Tänk dig möjligheten att låta dina elever växla sömlöst mellan svenska och engelska övningar, allt inom samma användarvänliga gränssnitt de redan känner och älskar. Det är precis vad vår nya funktion erbjuder!

Här är några av höjdpunkterna:

  • Parallell progression: Elever kan nu bygga upp sin kompetens i både svenska och engelska samtidigt, med separata progressionssystem för varje språk.

  • Flexibla instruktionsspråk: Välj om du vill att instruktionerna ska ges på svenska eller engelska - perfekt för att anpassa inlärningen efter elevernas nivå.

  • Intuitiv språkväxling: Med en enkel knapptryckning kan eleverna byta mellan språken, vilket uppmuntrar till utforskande och jämförelser.

  • Överskådlig uppföljning: Som lärare kan du enkelt följa varje elevs framsteg i båda språken via vår uppdaterade Lärarportal.

Så här kommer du igång

Att aktivera engelska för din klass är enkelt:

  1. Logga in i Lärarportalen

  2. Gå till "Klassrum" och välj din klass

  3. Klicka på "Inställningar"

  4. Scrolla ner till "Språk i appen"

  5. Klicka på "Lägg till språk" och välj engelska

  6. Anpassa inställningarna efter dina önskemål

  7. Klicka på "Spara" - klart!



Fördelar för elever och lärare

Denna nya funktion öppnar upp för en mängd spännande möjligheter:

  • Individualiserad inlärning: Elever kan nu utmana sig själva i engelska när de känner sig redo, utan att tappa fart i svenskan.

  • Ökad motivation: Variationen mellan två språk gör lärandet mer dynamiskt och engagerande.

  • Instruktion på modersmål: Att öva sina färdigheter i engelska men att få instruktioner på svenska gör det enklare att komma igång med ett nytt språk.

  • Effektiv resursanvändning: En app, två språk - mer värde för pengarna och mindre administration för dig som lärare.


Framtiden är flerspråkig

Med lanseringen av engelska tar vi ett stort steg mot vår vision om en helt flerspråkig lärmiljö. Vi ser redan fram emot att introducera fler instruktionsspråk i framtiden, inte minst för att underlätta för de elever som inte har svenska som modersmål. Stödet för flera språk blir ett kraftfullt verktyg för oss i vårt arbete att göra språkinlärning så lustfylld och effektiv som möjligt.


Är du redo att ge dina elever nyckeln till två språkvärldar? Uppdatera till senaste versionen av Kattalo idag och låt äventyret börja.


Har du frågor eller funderingar kring den nya engelskafunktionen? Eller kanske önskemål om fler instruktionsspråk? Tveka inte att skriva till oss i chatten nere till höger.

86 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page